Štrajk glađu osuđenika u KPZ Niš

Oko 100 osuđenika u Kazneno-popravnom zavodu Niš od juče štrajkuje glađu žaleći se na uslove smeštaja i loše stanje mokrih čvorova.

Izvor: B92

Utorak, 29.09.2009.

17:12

Default images

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija saopštila je da su osuđenici iz paviljona C-2 juče odbili hranu žaleći se na uslove smeštaja i loše stanje mokrih čvorova.

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija saopštila je da lekar KPZ Niš obilazi osuđene koji odbijaju hrani i da nijedan nije zatražio lekarsku pomoć.

Osuđeni ne remete Kućni red pa je stanje u KPZ-u u skladu sa Pravilnikom o kućnom redu i Zakonom o izvršenju krivičnih sankcija, navodi se u saopštenju.

Načelnici odeljenja u KPZ u nastaviće razgovore sa osuđenima kako bi se problem što pre prevazišao, navodi se u saopštenju i dodaje da su mokri čvorovi u završnoj fazi rekonstrukcije i da će uskoro biti u upotrebi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

22 h

Podeli: