Nastavak suđenja policajcu

Filip Milićević vozač automobila u kome se nalazio Đorđe Zarić neposredno pre nego što je ubijen, ponovio je da nije video kako je pogođen Zarić.

Izvor: B92

Utorak, 29.09.2009.

16:28

Default images

Milićević je rekao da to nije video, jer ga je jedan od policajaca držao glave prislonjene na prtljažnik automobila. U nastavku suđenja osumnjučenom policajcu Miljanu Raičeviću svedočili su i pripadnici Interventne jedinice koji su sa Raičevićem te večeri bili u patroli.

Prijatelj pokojnog Đorđa Zarića, koji je vozio automobil za kojim su policija dala u poteru zbog, kako je tada navedeno, više prolazaka kroz crveno svetlo i odbijanja da se zaustave na zahtev policije, izjavio je pred sudom da je samo čuo jedan pucanj posle koga je Zarić smrtno pogođen.

Milićević između ostalog tvrdi i da oni nisu tada bežali od policije i da je zaustavio auto čim je čuo sirenu i u retrovizoru video policijsko vozilo.

On je optužio policajce da su pomerali vozila da bi izgledalo kao da je interventna ekipa njemu i Zariću preprečila put.

Saslušani policajci koji su bili sa Raičevićem u patroli, takođe tvde da nisu videli kako je upucan Zarić i da su samo čuli "prigušeni pucanj".

Dvojica policajaca izjavili su da nijedno vozilo nijje naknadno pomerano, dok je treći ipak rekao da je pežo posle incidenta sam od sebe krenuo i da je vozač pežoa zatim povukao ručnu kočnicu.

Naredni pretres zakazan je za 12. novembar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: