Buzek: “Južni tok” šteti EU

“Južni tok” slabi “Nabuko” i svi bilateralni poslovi s ruskim isporučiocima gasa ugrožavaju interese EU, kaže predsednik evropskog parlamenta.

Izvor: Beta

Utorak, 29.09.2009.

09:57

Default images

Predsednik Evropskog parlamenta Ježi Buzek izjavio je da projekat dopreme ruskog gasa u Evropu preko Bugarske i Srbije “Južni tok”, predstavlja suparnički poduhvat koji podržavaju Italija i Francuska, a koji slabi zapadni projekat gasovoda "Nabuko".

Buzek je evropskom internet biltenu IJU obzerver izjavio da bilateralni poslovi s ruskim isporučiocima pogađaju interese Evropske unije.

Buzek, koji je poljski konzervativac, upozorio je na to da bilateralni poslovi s ruskim isporučiocima ugrožavaju interese EU. On je dodao da snažno veruje u "Nabuko", projekat isporuke gasa iz Kaspijskog bazena, preko Turske u Evropu, koji su podržale članice Unije i Evropske komisija.

Evropska unija zvanično stavlja do znanja da se ne protivi "Južnom toku", jer je dobrodošao svaki način snabdevanja evropskog stanovništva gasom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: