Umro pretučeni Francuz Bris Taton

Francuski državljanin Bris Taton, koga su huligani pretukli u centru Beograda, umro je jutros u 10 sati, rečeno je za B92 u Kliničkom centru Srbije.

Izvor: B92, Beta

Utorak, 29.09.2009.

10:38

Default images

U stanju teškog moždanog oštećenja, nastupilo je popuštanje vitalnih funkcija, usled čega je Taton preminuo, saopšteno je iz Kliničkog centra. Republički tužilac najavio da će napadači na francuskog državljanina odgovorati za krivično delo teškog ubistva.

Tatona (28) huligani su pretukli 17. septembra na Obilićevom vencu u centru Beograda, uoči fudbalske utakmice beogradskog "Partizana" i francuskog "Tuluza".

Nanete su mu teške povrede glave, a od udaraca šipkom po grudima imao je povrede aorte i krvarenje u grudnom košu.
Policija je dva dana kasnije uhapsila 11 osoba osumnjičenih za napad na francuskog državljanina, od kojih jedan ima 27, a ostali između 18 i 22 godine.

Uhapšeni su Stefan V.(1988) iz Beograda, Milan T.(1991) iz Beograda, Dragan T. (1989) iz Beograda, Bojan M. (1990) iz Batajnice, Jovan K. (1991) iz Beograda.

Uhapšeni su i: Branimir Č.(1987) iz Nove Pazove, Vladan S. (1988) iz Nove Pazove, Milan V. (1990) iz Pančeva, Vladimir B. (1991) iz Sremčice i Ivan G. (1982) iz Sremčice.

Desetorici osumnjičenih za brutalan i svirep napad na francuske turiste određen je pritvor do 30 dana, dok je jedan osumnjičeni pušten da se brani sa slobode.

Na vest o smrti Brisa Tatona reagovali su brojni državni zvaničnici i predstavnici političkih stranaka, o čemu možete čitati u posebnoj vesti.

Naložena obdukcija tela

Okružni Sud u Beogradu naložio je obukciju tela francuskog navijača Brisa Tatona koji je preminuo u Kliničkom centru srbije, izjavila je portparolka suda Ivana Ramić.

Ona je kazala je sud naložio obdukciju i tokstokološku analizu.

Ramićeva je rekla da je sudija zatražio medicinski dosije Brisa Tatona, a od Ministarstva unutrašnjih poslova da preda video snimke incidenta ukoliko postoje.

Ivana Ramić je dodala da će sutra u svojstvu oštećenih biti saslušani i roditelji preminulog mladića, kao i da je zakazano saslušanje još dvoje osumnjičenih za napad na Brisa Tatona.

Ramić je kazala da će biti saslušan i glavni osumnjičeni koji nije izneo svoju odbranu, ali je kasnije obavestio sud da to želi da to uradi.

Radovanović: Krivčno delo teškog ubistva

Republički javni tužilac Slobodan Radovanović izjavio je da će napadači na francuskog državljanina Brisa Tatona, koji je danas preminuo od posledica prebijanja, odgovarati za krivično delo teškog ubistva.

"Ovo krivično delo naravno sada dobija svoj teži oblik jer je to sada već izvršeno krivično delo teškog ubistva, a ne ubistvo u pokušaju", rekao je Radovanović i dodao da je za teško ubistvo predviđena kazna do 40 godina zatvora.

Radovanović je rekao da "nije reč samo o navijačkim grupama koje prave povremene izgrede već da su u pitanju pripadnici organizovanih kriminalnih grupa, i to moram otvoreno da kažem".

"Mi moramo zajedno sa ostalim državnim organima da prikupimo dokaze kako bi sprečili njihovo delovanje, kako bi zabranili njihovo delovanje na prvom mestu, a onaj deo represivni vezan za počinjeno krivično delo, to će naravno biti onaj klasični put procesuiranja", dodao je Radovanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1141 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: