Svetski dan turizma

Danas se obeležava Svetski dan turizma, a cilj obeležavanja ovog jubileja je razvijanje svesti o važnosti te grane i njegovih kulturnih i ekonomskih vrednosti.

Izvor: B92

Nedelja, 27.09.2009.

01:52

Default images

Kako je saopštila Svetska turistička organizacija, tema proslave godišnjice postojanja te organizacije je promovisanje različitosti kroz turizam. Centralna proslava biće održana u afričkoj državi Gani.

Događaji i festivali biće održani u celom svetu, a njihova poruka će biti isticanje različitosti kao podsticaja za turistička kretanja.
Predsednica Turističke organizacije Srbije Gordana Plamenac kaže za B92 da će taj jubilej biti obeležen i u Srbiji.

“Turistička organizacija Srbije sa zadovoljstvom prihvata i pridružuje se Svetskoj turističkoj organizaciji, u prvom redu, dodelom nagrade ‘Turistički cvet’ za najveća dostignuća postignuta u oblasti turizma”, navela je Gordana Plamenac.

“Nagrada ‘Turistički cvet’ se dodeljuje u 13 kategorija – za najbolju turističku agenciju, za najboljeg turističkog vodiča, za najbolju turističku organizaciju, za inovaciju u turizmu i drugo”, rekla je ona.

Inače, Svetski dan turizma se proslavlja kao podsećanje na dan usvajanja Statuta Svetske turističke organizacije 27. septembra u Meksiku 1970. godine.

Tada se na severnoj hemisferi završava turistička sezona, dok na južnoj tek počinje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Podeli: