Povoljna kupovina 3.000 stanova

Komercijalna banka, Inteza i Hipo-Alpe-Adrija potpisale su ugovore sa Ministarstvom ekonomije i Nacionalnom korporacijom za osiguranje stambenih kredita.

Izvor: B92

Subota, 26.09.2009.

01:13

Default images

Time počinje realizacija novog, do sada najpovoljnijeg programa subvencionisanih stambenih kredita. U Ministarstvu ekonomije očekuju da će narednih dana biti potpisani ugovori i sa drugim bankama.

“Do kraja sledeće godine obezbedili smo ukupno tri milijarde dinara za subvencionisanje novih stambenih kredita kako bi građani imali beskamatne rate do 31. oktobra 2012. godine”, kaže za “Novosti” Mlađan Dinkić, potpredsednik Vlade i ministar ekonomije.

“Ovim programom pokrenućemo izgradnju novih stanova i angažovati domaće građevinare. Zahvaljujući tim sredstvima, građanima će biti omogućeno da kupe oko 3.000 stanova do kraja sledeće godine”, dodaje on.

Od 1. oktobra zainteresovani mogu da podnesu zahteve za subvencionisane stambene kredite. Zajam se odobrava sa rokom otplate do 30 godina.

Stambeni krediti biće beskamatni sve do 31. oktobra 2012. godine, kada će kamatu umesto kupaca plaćati država. Od novembra 2012. korisnik kredita nastavlja da plaća rate sa godišnjom kamatom od 4,9 do 5,9 odsto.

Građani koji iskoriste maksimalan period bez kamate od tri godine, zahvaljujući ovom programu subvencionisanih stambenih kredita, uštedeće oko 19 odsto ukupnog plaćanja kamate. Država u poslednjih pet godina otplate kredita neće naplaćavati kupcima kamatu za učešće koje im je odobrila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: