Komunalna policija u Subotici

Ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Milan Marković i gradonačelnik Subotice Saša Vučinić predstavili su Subotičanima nadležnosti komunalne policije.

Izvor: B92

Subota, 26.09.2009.

00:58

Default images

Ovaj projekat bi u narednih mesec dana trebalo da bude predstavljen u još 22 grada Srbije. Građani Subotice imali su juče priliku da lično od ministra za državu upravu i lokalnu samoupravu, kao i od svog gradonačelnika kako će im komunalna policijia pomoći u rešavanju svakodnevnih problema.

Komunalna policija će se finansirati iz gradskog budžeta, ali ministar Marković veruje da će komunalna policija preko mandatnih kazni i prekršajnih kazni verovatno zaraditi više nego što će potrošiti.

Subotica će imati 30 komunalnih policajaca koji će parkiranje, odlaganje smeća, buku i druge stvari koje su se u mnogim mestima otele kontroli ponovo dovesti u red.

Svaki grad će na svoj način dodatno odrediti kako će funkcionisati komunalna policija, a ono što Suboticu izdvaja od većine drugih jeste multietničnost koja će se preslikati i na sastav policije.

Prvi komunalni policajci u gradovima Srbije, koji se odluče za uvođenje komunalne policije, očekuju se na proleće.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

18 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: