Novi "Zastavini" karabini

"Zastava oružje" promovisala je dva nova lovačka karabina bazirana na sistemu "mauzer". U fabrici očekuju da će najveći deo proizvedenog oružja biti izvezen.

Izvor: B92

Petak, 25.09.2009.

16:58

Default images

Najnovija konstrukciona i tehnološka rešenja karakterišu novi lovački karabin visoke klase "M808" proizveden u “Zastava oružju”. Na strelištu ”Ilina voda” bojevim gađanjem, osim mogućnosti karabina "M808", prikazani su i potencijali modela "M70" od nerđajućeg čelika sa kundakom od polimera, koji se prvi put pojavljuje na domaćem tržištu.

Najnoviji modeli lovačkih karabina iz kragujevačke “Namenske” izazvali su veliku pažnju posetilaca I stručne javnosti na nedavno održanom sajmu naoružanja u Nirnbergu.

Domaćim kupcima biće predstavljeni na sajmu Lorist u Novom Sadu. Treba reći i da “Zastava oružje” 95 odsto proizvodnje plasira na inostranom tržištu.

Najnoviji modeli karabina proizvedeni u Kragujevcu biće ponuđeni američkom tržištu posredstvom zastupničke kompanije USSG već sa početkom serijske proizvodnje.

Lovačke karabine testirao je i reprezentativac Srbije u streljaštvu Stevan Pletikosić, a promociji su prisustvovali predstavnici Vojske Srbije i brojni poslovni partneri.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: