Čaves: Nestao miris sumpora u UN

Predsednik Venecuele Ugo Čaves izjavio je da se u UN oseća miris nade, a ne sumpora, kao u vreme bivšeg američkog predsednika Džordža Buša.

Izvor: Tanjug

Petak, 25.09.2009.

09:44

Default images

"Miris sumpora je iščezao. Oseća se nada", rekao je Čaves pred Generalnom skupštinom UN, u prvom govoru u toj svetskoj organizaciji otkad je Buša nazvao "đavolom".

Čaves je pohvalio američkog predsednika Baraka Obamu zbog promene politike Vašingtona prema Latinskoj Americi i, posebno, zbog toga što je osudio puč u Hondurasu, kojim je u junu svrgnut predsednik Manuel Zelaja, preneo je Rojters.

On je, međutim, upozorio Obamu da će izazvati bes u regionu ukoliko ne ukine američki višedecenijski embargo Kubi i ostane pri nameri da pojača američko vojno učešće u ratu kolumbijskih vlasti protiv trgovaca drogom.

Lider Venecuele, koji je 2006. godine u Generalnoj skupštini UN žestoko kritikovao Buša, pozvao je, u šali, Obamu da se priključi "osovini zla", aludirajući na zemlje koje je prethodni američki predsednik nazvao pretnjom svetu.

Čaves je izjavio i da njegovi stavovi često bivaju pogrešno shvaćeni.

"Ne gađajte me cipelama", rekao je on delegatima u UN, aludirajući na iračkog novinara koji je u decembru u Bagdadu bacio cipelu na Buša.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: