“Petnica“ još bez ugovora

U Istraživačkoj stanici “Petnica“ kažu da još nisu dobili ugovor iz Ministarstva prosvete o transferu 3,5 miliona dinara za finansiranje obrazovnih programa.

Izvor: Beta

Četvrtak, 24.09.2009.

19:34

Default images

"Ugovor još nismo dobili, pozvani smo u Ministarstvo da potpišemo nešto što nismo ni videli. Ugovor bi pre potpisivanja morao da bude predstavljen Upravnom odboru i Savetu Istraživačke stanice", rekao je direktor “Petnice“ Vigor Majić agenciji Beta.

On je dodao da su, prema njegovim "posrednim saznanjima", u tom ugovoru i odredbe koje su za Petnicu teško prihvatljive, ali nije želeo da precizira o čemu je reč.

Majić je najavio da će Istraživačka stanica u ponedeljak izdati saopštenje povodom spora sa Ministarstvom prosvete o finansiranju te ustanove za rad sa talentovanim đacima i studentima u 2009. godini.

Ministar prosvete Žarko Obradović rekao je u utorak da će Ministarstvo davati novac za konkretne projekte Istraživačke stanice Petnica i da projekat vrednosti 3,5 miliona dinara čeka na potpis direktora te ustanove Vigora Majića.

On je kazao da u Ministarstvu tri meseca stoji Ugovor o finansiranju projekata koji Majić treba da potpiše.

Obradović je kazao da direktor Petnice ne želi da potpiše taj Ugovor jer se boji da "više novca neće biti".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: