Protest bivših radnika "Geneksa"

Stotinak bivših radnika kompanije "Geneks" protestuje ispred zgrade Vlade Srbije tražeći pomoć za isplatu otpremnina od 200 evra po godini radnog staža.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 24.09.2009.

12:44

Default images

Tokom protesta saobraćaj se u Nemanjinoj ulici nesmetano odvijao, a nezadovoljni radnici te privatizovane kompanije očekuju da ih primi neko od nadležnih. Bivši radnici "Geneksa" polažu pravo na 20,6 miliona evra dobijenih od prodaje hotela "Kontinental", odnosno Bloka 20, ali im taj novac još nije isplaćen.

Imovinu "Geneksa" u Bloku 20 kupilo je preduzeće "NBG propertis" Mirkoslava Miškovića, za 148,8 miliona evra još 25. juna 2008. godine.

Rok isplate tog novca uslovljen je i prodajom imovine na Kopaoniku preduzeća "Internacional CG", iako sredstva od prodaje te imovine, od 6,9 miliona evra, nisu bila predviđena za ispatu akcija, a predsednica Upravnog odbora Udruženja Zorica Sekulovski kaže da je taj uslov ispunjen još 29. maja i da je Agencija za privatizaciju o tome obavestila Ministarstvo ekononije.

Okupljeni akcionari su najavili da će pred zgradom vlade ostati sve dok ih neko ne bude primio.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: