Jemen: U sukobima 140 žrtava

Više od 140 šiitskih pobunjenika poginulo je na severu Jemena u sukobima sa vojskom, 24 sata posle objave primirja, prenose mediji.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 21.09.2009.

00:50

Default images

"Više od 140 pobunjenika je poginulo pri napadu u gradu Sada, koji je vojska osujetila", rekao je lokalnim medijima neimenovani izvor iz vojske. To su bili najoštriji sukobi od početka ofanzive protiv pobunjenika 11. avgusta.

Kako je rečeno, pobunjenici su iz tri pravca pokušali da zauzmu Palatu Republike u Sadi, simbol državne vlasti u pokrajini na granici sa Saudijskom Arabijom.

Vladine snage su uspele da odbiju napad, a pobunjenici su pretrpeli velike gubitke i očekuje se da bi broj poginulih mogao biti veći.

Sukob je trajao više od tri sata, a povremeno je dolazilo i do sukoba u predgrađu Sade.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

23 h

Podeli: