Hamnei: Zapadni mediji truju

Iranski vrhovni duhovni vođa, ajatolah Ali Hamnei ocenio je da zapadni mediji truju atmosferu u Iranu i tako pokušavaju da oslabe ovu zemlju.

Izvor: B92

Ponedeljak, 21.09.2009.

00:47

Default images

"Zapadni mediji truju atmosferu u Iranu posebno u poslednjih nekoliko meseci", rekao je Hamnei na Teheranskom univerzitetu i dodao da je "propao pokušaj" iranskih neprijatelja i njihovih medija da "oslabe Islamsku republiku".

Agencija Rojters navodi da zvaničnici u toj bliskoistočnoj zemlji neprestano optužuju strane medije da podižu tenzije u Iranu od "spornih" predsedničkih izbora koje su pratili najveći nemiri od Islamske revolucije u toj zemlji 1979. godine.

Hamnei je istakao da je "njihova vredna nacija (Iranci) razočarala svoje neprijatelje (zemlje na Zapadu i Izrael)“, navela je britanska agencija.

Tokom demonstracija, koje su usledile posle junskih predsedničkih izbora u Iranu na kojima je, navodno ponovo pobedio aktuelni predsednik Mahmud Ahmadinedžad, uhapšeno je oko 2.000 ljudi, od kojih je većina naknadno puštena na slobodu, dok je prema zvaničnim podacima poginulo 36, a prema nezvaničnim preko 70 ljudi.

Opozicioni lideri tvrde da su izborni rezultati koji su Ahmadinedžadu obezbedili drugi mandat lažirani, dok iranske vlasti za podsticanje postizbornih protesta krive Zapad.

Pre dva dana iranske bezbednosne snage sukobile su se sa sledbenicima opozicije lidera Mirhoseina Musavija tokom godišnjeg skupa koji se održava u znak protesta protiv izraelske okupacije palestinskih teritorija i uhapsile 25 učesnika Iranaca, rekao je viši policijski zvaničnik za iranske novinsku agenciju ISNA.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: