DSS kritikuje osnivanje agencija

Funkcioner Demokratske stranke Srbije Slobodan Vuksanović kritikovao je Vladu Srbije zbog osnivanja novih agencija.

Izvor: B92

Nedelja, 20.09.2009.

12:41

Default images

On je pozvao premijera Mirka Cvetkovića da odgovori da li je o tome obavestio i predstavnike Međunarodnog monetarnog fonda. "Da li će gospodin Cvetković objasniti javnosti tvrdnje da plate zaposlenih u vladinim agencijama iznose prosečno od 4.000 do 5.000 evra i da li je o tome obavestio predstavnike MMF-a kojima je obećao otpuštanje radnika i uštede u državnoj upravi", rekao je Vuksanović.

On je zatražio i odgovor i na pitanje da li za Vladu racionalizacija državne uprave znači samo otpuštanje prosvetnih i zdravstvenih radnika "ili bi mnogo veća ušteda bila da se raspusti većina Vladinih agencija koje su potpuno nepotrebne".

"Takvo rasipništvo sa agencijama uspostavljeno je u vreme prve vlade DOS-a kao paralelna vlast tadašnjoj vladi u kojoj je svaki takozvani lider DOS-a morao da bude potpredsednik Vlade", rekao je Vuksanović, podsećajući da je tada Vlada imala devet potpredsednika.

Vlada Srbije osnovala je 10. septembra dve nove agencije – Nacionalnu agenciju za regionalni razvoj i Agenciju za zaštitu od jonizirajućih zračenja i nuklearnu sigurnost Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: