Incko: Nikako raspad BiH

Visoki predstavnik međunarodne zajednice Valentin Incko izjavio je da raspad BiH "ne dolazi u obzir" i da međunarodna zajednica treba da čuva njen integritet.

Izvor: FoNet

Subota, 19.09.2009.

01:29

Default images

"To nikako ne dolazi u obzir", rekao je Incko juče u Sarajevu odgovarajući na pitanja novinara povodom izjava premijera Republike Srpske Milorada Dodika i člana Predsedništva BiH Nebojše Radmanovića u kojima se spominje mogućnost raspada BiH, prenosi Radio Slobodna Evropa.

"Međunarodna zajednica je u BiH i zbog toga da čuva integritet i suverenitet BiH. Mislim da to žele i susedi BiH", rekao je Incko.

On je naveo da je predsednik Srbije Boris Tadić, prilikom nedavne posete Palama, potvrdio da Srbija podržava integritet BiH i da želi da BiH kao celovita država uđe u NATO i EU.

Incko je rekao da je razgovarao sa hrvatskim ministrom spoljnih poslova i evropskih integracija Goranom Jandrokovićem, koji je ponovio identičan stav Hrvatske.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: