Jeremić o predstojećem zasedanju UN

Godišnju sednicu Generalne skupštine UN Srbija će iskoristiti da ponovo pozove članice da ne priznaju Kosovo, najavljuje za B92 šef diplomatije Vuk Jeremić.

Izvor: B92

Petak, 18.09.2009.

16:20

Default images

Na čelu delegacije Srbije koja putuje u Njujork biće predsednik Boris Tadić. Diplomatija Srbije planira da na marginama zasedanja Generalne skupštine, koje počinje 23. septembra u Njujorku, održi nekoliko desetina sastanaka sa predstavnicima država koje nisu priznale Kosovo kako bi ih ohrabrila da odole pritiscima i ne priznaju nezavisnost Kosova.

Srbija ne okreće leđa Evropskoj uniji i drugim zemljama Zapada, koje su priznale nezavisnost Kosova, kaže Jeremić, ali navodi da ne odustaje ni od jednog od svojih prioriteta - da očuva teritorijalni integritet. On demantuje pisanje pojedinih medija da se, tražeći partnere za odbranu Kosova, Srbija, na primer, približila Iranu, odbijajući da stavi potpis na oko 20 deklaracija EU koje osuđuju kršenje ljudskih prava u toj zemlji.

Podsetimo, centralne teme zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija biće borba protiv ekonomske krize i klimatskih promena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: