Odobrena ekstradicija Davidovića

Ministarka pravde Srbije Snežana Malović potvrdila je da je italijanski sud odobrio ekstradiciju vođe "Nacionalnog stroja" Gorana Davidovića Srbiji.

Izvor: Beta, Tanjug

Petak, 18.09.2009.

16:15

Default images

Malovićeva je rekla da je sud u Trstu prihvatio zahtev Ministarstva pravde Srbije za ekstradiciju Davidovića. Državni sekretar u Ministarstvu pravde Slobodan Homen rekao je da se realizacija izručenja Davidovića koji je odluku Apelacionog suda sačekao na slobodi, očekuje u narednih mesec dana.

Davidović je sredinom aprila uhapšen u Trstu po poternici srpskog Interpola.

On je, međutim, početkom juna bio pušten da se brani sa slobode do konačne odluke Apelacionog suda o zahtevu za izručenje zbog odsluženja kazne od godinu dana zatvora kao i zbog više krivičnih postupaka koji su protiv njega u toku.

Davidović je osuđen na godinu dana zatvora za izazivanje nacionalne, rasne i verske mržnje i netrpeljivosti, pošto je sud utvrdio da je, krajem 2005. godine, sa grupom neonacista, upao na antifašističku tribinu Filozofskog fakulteta u Novom Sadu, gde su verbalno i fizički napali učesnike.

On se nije odazvao pozivu za izdržavanje kazne u Kazneno-popravnom zavodu Sombor, pa je Opštinski sud u Novom Sadu, u martu ove godine, izdao poternicu za njim.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: