Umrla žena sa 1 400 potomaka

Jedna izraelska prabaka umrla je nedavno u devedeset devetoj godina, ostavivši za sobom oko 1 400 dece, unuka, praunuka i čukununuka, piše izraelska štampa.

Izvor: B92

Petak, 18.09.2009.

01:03

Default images

Pokojna Rahel Kriševski udala se za svog rođaka Jicaka pre nego što je napunila 19 godina. Bračni par je ozbiljno shvatio zapovest - budite plodni i množite se i izrodio sedam sinova i četiri kćerke. U skladu sa običajem ultraortodoksnih Jevreja, Rahel Kriševski je učila svoju decu da vole decu. Njena deca su to prihvatila i donela na svet stotinu pedesetoro dece.

Ta deca su nastavila s istom posvećenošću da rađaju decu i na svet je došlo oko 1 000 potomaka. Isti princip se nastavio i Rahel Kriševski je bila blagoslovena s nekoliko stotina čukununuka. Umrla je okružena svojim potomcima.

"Procenjuje se u familiji da nas ima oko 1 400, jer su svi u porodičnoj liniji blagosloveni s mnogo dece", rekao je jedan od unuka.

Dom gospođe Kriševski, kraj pijace Mahane Jehuda u Jerusalimu, je uvek bio otvoren za beskućnike i siromašne.

"Znala je čitavu knjigu Psalmi napamet i učestvovala u svim porodičnim događajima, srećnim i tužnim, do pre dve godine. Poznavala je sve svoje potomke", rekli su njeni unuci.

Iako je Rahel Kriševski imala tako mnogo potomaka smatra se da nije oborila rekord, jer među ultraortodoksnim Jevrejima ima mnogo sličnih slučajeva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: