Ministarka o porezima i potrošnji

U narednom periodu ne možemo očekivati niske poreske stope kao što su sada, izjavila je ministarka finansija Diana Dragutinović.

Izvor: B92

Četvrtak, 17.09.2009.

15:09

Default images

Ona kaže i da je izvesno da će javna potrošnja stagnirati duže vreme. "Ne možemo očekivati u budućnosti niske poreske stope. Takođe, nekako mi se čini da u prošlosti nije pravljena veza između poreskih stopa i javne potrošnje. To nisu dve nezavisne kategorije", ukazala je ona.

Ministarka navodi i da je najbolje da poreske stope budu formirane prema nivou javnih rashoda.

"Za zemlje kao što je naša, javna potrošnja na bi trebala da bude veća od 40 odsto BDP-a. Ali, tako veliki skok sa 44, koliko imamo, na 40 - mislim da ne treba postići u jednom koraku", smatra Diana Dragutinović.

"Dakle, neophodne su temeljne reforme svih onih delatnosti koje se finansiraju iz javnih prihoda. Reforma treba da obuhvati ceo javni sektor, a ne samo državnu administraciju, kako se to često u javnosti podrazumeva", zaključila je ministarka finansija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: