Pacoli: Protokol nije sporan

Predsednik opozicione Alijanse novo Kosovo (ANK) Bedžet Pacoli kaže da Plan od šest tačaka i Protokol Euleksa i MUP-a Srbije ne ugrožavaju suverenitet Kosova.

Izvor: B92

Sreda, 16.09.2009.

13:40

Default images

“Ne shvatam tragično ciljeve ni Plana od šest tačaka, ni raznih protokola. Oni su rešenje kako da se izađe iz situacije. Treba naći rešenje i ovo sadašnje je dobro rešenje", rekao je Pacoli u sedištu svoje partije u Prištini, prenosi danas list “Koha ditore“.

Kosovski zvaničnici - predsednik i premijer pokrajine koja je jednostrano proglasila nezavisnost - odbacili su ranije Plan od šest tačaka i istakli da nisu deo Protokola o razmeni informacija Euleksa i MUP-a Srbije.

Pacoli je rekao da ne brine o tome što su njegove ideje i razmišljanja na suprotnim talasnim dužinama sa stavovima kosovskih institucija.

"Ja sam jasan i veoma realan u životu i ne rukovodim se trenutnim emocijama. Protokol je jedna obrazloživa stvar. Polazim od činjenice da su zemlje koje su potpisale taj protokol priznale i podržale nezavisnost Kosova'", objasnio je predsednik ANK-a.

Pacoli smatra da su razgovori Beograda i Prištine i sada neizbežni, “ali razgovori koji počivaju na podjednakim pozicijama“.

"Kamo sreće da razgovaramo, da razgovaramo i da se ne zasitimo razgovora. Razgovori i kontakti su najbolja alternativa sile. Ukoliko do sada nije došlo do razgovora, verujte mi da će doći do razgovora sa srpskom stranom. Mi ćemo razgovarati sa Beogradom, ali samo sa podjednakih pozicija“, dodao je lider ANK.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: