Policija izašla iz Kurira

Pravni zastupnik "Kurira" Svetozar Vujačić izjavio je da je policija napustila prostorije tog lista oko 16 sati i da su se zaposleni vratili na radna mesta.

Izvor: Tanjug

Sreda, 16.09.2009.

15:42

Default images

Policajci su ušli oko 14 sati, kako bi pružali podršku finansijskoj policiji da obavi uvid u finansijske knjige, u Vlajkovićevoj, gde su smeštene redakcije "Glasa javnosti", "Kurira", "Groma" i "Stila", čiji je osnivač i vlasnik Radisav Rodić, rekao je Vujačić.

On je, u izjavi novinarima, kazao da je policija napustila te prostorije nakon intervencije ministra unutrašnjih poslova Ivice Dačića, dodavši da je u zgradi ostalo svega nekoliko policajaca koji asistiraju finansijskim policajcima.

Vujačić je kazao da je pozvao ministra Dačića i s njim razgovarao o tome šta se dešava i da su se nakon desetak minuta posle razgovora policajci povukli, a zaposleni vratili na svoja radna mesta.

Prema njegovim rečima, u "Kuriru" poštuju zakon i nemaju ništa protiv toga da finansijska policija radi svoj posao "ali da poštuje zakon", odnosno da sve što se odnese i oduzme mora da se popiše.

U ovakvim slučajevima posao policije je da asistira, a ceo postupak vode poreska policija i pravosudni organi, rečeno je Tanjugu u MUP-u.

Sin vlasnika "Kurira" Aleksandar Rodić je rekao da se sve ovo čini dok mu je otac u inostranstvu, na redovnoj lekarskoj kontroli i dodao da smatra da za asistenciju policije nije bilo potrebe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

17 h

Podeli: