Rodić se sumnjiči za utaju poreza

Poreska policija saopštila je da postoji sumnja da je Radisav Rodić kao direktor "ABC produkta" izbegao plaćanje javnih prihoda od preko 203 miliona dinara.

Izvor: Tanjug

Sreda, 16.09.2009.

00:30

Default images

Rodić, poznatiji kao vlasnik listova "Kurir" i "Glas", izbegao je da plati porez na promet predmeta u iznosu od oko 115 miliona dinara i porez na dohodak građana u iznosu od preko 88 miliona dinara, precizira se u saopštenju.

Shodno navedenim sumnjama, inspektori poreske policije su danas po naredbi istražnog sudije Četvrtog opštinskog suda u Beogradu oduzeli poslovnu dokumentacije koja se nalazi u poslovnim prostorijama društva za intelektulane usluge "Pravno-ekonomski institut" sa sedištem u Beogradu, Vlajkovićeva 8.

Izvršenim proverama utvrđeno je da je "ABC produkt" imao poslovni odnos sa povezanim pravnim licima gde su Rodić i članovi njegove porodice osnivači ili odgovorna lica i to sa "ABC Company", "Ronaco", "Belege", "ABC printpak", "Manam", "NIP Glas" odnosno "Gnet", sva iz Beograda, "Etigraf" iz Vranja i ogrankom kompanije "Ronaco systems" sa sedištem u Delaveru, SAD.

Inspektori Odeljenja Poreske policije Beograd od 24. juna proveravaju poslovanje "ABC produkta", a dalje provere se vrše radi utvrđivanja izbegavanja obračuna i plaćanja javnih prihoda kod napred navedenih privrednih društava, navedeno je u saopštenju.

Juče je Rodić, osnivač i vlasnik više dnevnih listova, među kojima su "Kurir, "Glas javnosti" i "Grom", izjavio povodom ulaska poreske policije u njegove firme, da je to obračun "jednog ministra u Vladi Srbije" sa listom "Kurir" koji o njemu i o "njegovim dobrim delima za Srbiju objavljuje istinu".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: