Milosavljević: Birajmo domaće

Ministar trgovine i usluga Slobodan Milosavljević pozvao je građane Srbije da kupuju domaće proizvode, kako bi pomogli privredi u vreme ekonomske krize.

Izvor: B92

Ponedeljak, 14.09.2009.

17:08

Default images

Milosavljević je na predstavljanju akcije "Birajmo domaće", koju je pokrenula nevladina organizacija "Moja Srbija", rekao da je cilj te kampanje da se kupovinom robe proizvedene u Srbiji obezbedi brži ekonomski razvoj i bolji život građana Srbije.

"Cilj je da kampanja pomogne da brže izađemo iz krize, poboljšamo konkurentnost privrede i povećamo zastupljenost srpskih proizvoda", rekao je Milosavljević.

Kako je rekao, građani mogu da pomognu tako što će birati robu proizvodenu u Srbiji i na taj način pomoći privredu, ali da nije cilj bojkot drugih proizvoda.

Milosavljević je rekao da ja namera akcije i da podrži investitore da dođu u Srbiju i odatle pokrivaju regionalno tržište.

Akciju "Birajmo domaće" podržao je i član skupštinskog odbora za trgovinu i turizam Srđan Milivojević, koji je naveo da je važno da država podrži takvu inicijativu i pomogne privredu.

U organizaciji "Moja Srbija" navode da je akcija počela početkom godine, ali da će sad biti intenzivirana uz podršku države i domaćih kompanija.

Direktor “Delta Maksi“ Srbije Rajko Mandić kazao je da je ta kompanija odlučila da podrži akciju, tako što će obeležavati takve proizvode i razvijati ih zajedno sa proizvođačima i prenosti iskustva te kompanije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: