Mrkonjić: Komisija za Gazelu

Ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić izjavio je da je danas formirana komisija za realizaciju programa rekonstrukcije beogradskog mosta Gazela.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 14.09.2009.

16:58

Default images

On je novinarima, obilazeći radove na pruzi Batajnica-Golubinci, kazao da su u komisiji tri predstavnika Ministarstva za infrastrukturu i po dva predstavnika grada Beograda i Javnog preduzeća Putevi Srbije.

"Od sutra počinje ozbiljan posao na Gazeli, koji bi trebalo da bude završen za 22 meseca", istakao je Mrkonjić, ali nije precizirao kakav je taj posao.

Prema njegovim rečima, rekonstrukcija će početi kada međunarodni kreditori budu odobrili program raseljavanja Roma ispod Gazele, koje je obavljeno 31. avgusta.

Prema ranijim izjavama ministra Mrkonjića, vrednost projekta je povećana zbog odlaganja radova i prema podacima podizvođača, srpskog preduzeća Mostogradnja, iznosi 5,4 milijarde dinara.

Izvođač radova na Gazeli je Štrabag, a u finansiranju bi trebalo da učestvuju Evropska investiciona banka sa 33 miliona evra, Evropska banka za obnovu i razvoj sa kreditom od 25 miliona evra, grad Beograd, Putevi Srbije i Evropska agencija za rekonstrukciju.

Ministar Mrkonjić kazao je danas da će deo beogradske obilaznice od Bubanj Potoka do Orlovače na Ibarskoj magistrali, čija je dužina oko osam kilometara, biti završena 3. decembra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: