Sastanak o nadležnostima pokrajine

Ministarka pravde Snežana Malović ove nedelje očekuje sastanak s predstavnicima Vojvodine na kom će biti usaglašen nacrt zakona o prenosu nadležnosti Pokrajini.

Izvor: B92

Ponedeljak, 14.09.2009.

09:24

Default images

Radna grupa Vlade Srbije je radila na tekstu ovog zakona i odredbe su uobličene u dogovoru ili pod okriljem Sekretarijata za zakonodavstvo, a sada je još potrebno da utvrdimo neke detalje sa predstavnicima pokrajinskih organa, rekla je za “Dnevnik“ ministarka, koja je članica pomenute radne grupe.

Usvajanje nacrta zakona o prenosu nadležnosti na sednici Vladi, a potom u Skupštini, preduslov je da se pokrajinski statut nađe pred poslanicima republičkog parlamenta.

Kako objašnjava ministarka pravde, na stručnom delu zakonskog teksta se već duže radi.

"Radilo se predano na odredbama o prenosu nadležnosti i pokušavamo da one budu izdefinisane do kraja", rekla je ona.

Kako list saznaje, tokom rada na tom tekstu nadležna ministarstva su dala svoje mišljenje i sugestije radnoj grupi, koje treba da budu sastavni deo odredaba o prenosu nadležnosti s republičkog na pokrajinski nivo.

Iako su postojale najave da bi se i zakon i statut mogli naći na prvom jesenjem zasedanju Narodne skupštine, izvori “Dnevnika“ bliski vrhu vlasti kao prvi najrealniji termin, pošto zakon još nije završeni, smatraju kraj godine, s tim da će puno zavisiti od toga da li će se i kada ući u priču o rebalansu budžeta, kao i kada će se pred poslanicima naći projekcija državne kase za 2010. godinu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: