Kuba: Dozvole za privatne taksiste

Vlasti Kube odlučile da dozvole rad privatnim taksistima. Ova odluka je jedan je od retkih primera slobodnog tržišta u toj zemlji.

Izvor: B92

Subota, 12.09.2009.

12:10

Default images

Novi privatni taksisti trebalo bi da pomognu i reše hroničan problem prevoza građana. U Ministarstvu za saobraćaj u petak bila je ogromna gužva. Budući privatni taksisti od ranih jutarnjih sati stajali su u redu da bi popunili formulare, neophodne za dobijanje licence za rad.

“Niko od nas neće se obogatiti radeći ovaj posao, ali će izdavanje licenci rešiti mnoge probleme takista. Plaćaćemo porez i neće se raditi nelegalno. Ovo je dobra odluka države, jer svi su na dobitku, i država i građani”, kaže taksista Luis Pozo.

Sa problemima u saobraćaju suočenu su svi građani Kube. U gradovima je stopiranje za mnoge jednini način da na vreme stignu na posao. A stanovnici sela satima stoje pored puteva čekajući prevoz do susednog mesta.

Vlasti Kube kupile su autobuse iz Kine kako bi rešile probleme u saobraćaju. Međutim, ta kupovina nije mnogo pomogla.

Taksisti, koju su do sada radili pod okriljem države, nadaju se da će moći da poprave svoje automobile.

“Nećemo više zarađivati, ali ćemo bar moći da održavamo vozila i platimo gorivo. Nešto mora da se uradi”, očekuje taksista Hoze Obdulio Duran.

Ovo nije prvi put da se otvorila mogućnost za rad privatnih taksista. Pre desest godina, građani su podnosili zahteve za licence. Međutim, broj zahteva je bio toliko veliki da su vlasti odlučile da suspenduju ceo program.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: