Stanišićevo stanje nepromenjeno

Zdravstveno stanje haškog optuženika Jovice Stanišića nije se promenilo tokom poslednje četiri nedelje, ocenio je u izveštaju jedan od lekara Haškog tribunala.

Izvor: B92

Petak, 11.09.2009.

17:30

Default images

U izveštaju dr B. Oldenburga se navodi da Stanišić uglavnom pati od umora, drhtavice, bez povišene temperature, stomačnih problema i kolitisa, ali i da u protekle četiri sedmice kod njega nije došlo do pogoršanja, gubitka krvi ili telesne težine.

Dr Mihael Ekof, koji takođe prati Stanišićevo zdravstveno stanje, naveo je istovremeno, u redovnom sedmičnom izveštaju, da je Stanišić bio depresivan, ali manje negativan, dobro orijentisan i da nije pokazivao znake poremećaja pamćenja ili prosuđivanja.

Dr Ekof je dodao i da Stanišić ne poriče da je fizički sposoban da prisustvuje suđenjima preko video-veze u obezbeđenoj sobi, ukoliko su mu na raspolaganju toalet i krevet.

Stanišić je do sada tvrdio da nije sposoban da prisustvuje suđenjima niti da se služi video-vezom sa sudnicom.

Dr Ekof je u poslednjem izveštaju ocenio da je Stanišić sposoban da bude prebačen u sudnicu ili u prostoriju s video-vezom i da sedi i učestvuje u suđenju najmanje 45 minuta.

Stanišiću se, zajedno sa njegovim nekadašnjim pomoćnikom Frankom Simatovićem, sudi za zločine tokom ratova u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, počinjenim između 1991. i 1995. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: