Osuđen nesavesni hirurg

Opštinski sud u Kragujevcu osudio je na osam meseci zatvora dečjeg hirurga Nebojšu Zlatanovića zbog nesavesnog lečenja maloletne Mile Andrić.

Izvor: B92

Petak, 11.09.2009.

17:17

Default images

Ona je preminula 1998. godine u kragujevačkom Kliničkom centru. Obrazlažući presudu, predsednica sudskog veća, sudija Zlata Nestorović navela je da je dokazana "uzročno-poslednična veza između postupaka doktora Zlatanovića i smrtnog ishoda lečenja".

Pre dve godine Opštinski sud doneo je istu presudu, ali ju je Okružni sud ukinuo, uz obrazloženje da nije dokazana uzročno-posledična veza između postupaka doktora Zlatanovića i smrtnog ishoda lečenja.

Doktora Zlatanovića tužilaštvo goni po službenoj dužnosti, a u prethodnom sudskom postupku oslobođeni su infektolozi, doktori Ljiljana Nešić i Predrag Čanović.

Prema mišljenju veštaka sa beogradskog Medicinskog fakulteta, troipogodišnja Mila Andrić preminula je od posledica samotrovanja i dehidracije, kao posledice zapetljanih creva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: