Dinkić: Pomoć "Zastavi elektro"

Ministarstvo ekonomije spremno je da pomogne pokretanje proizvodnje u "Zastavi elektro" čim država preuzme većinski udeo, najavio je ministar Mlađan Dinkić.

Izvor: B92

Petak, 11.09.2009.

11:39

Default images

Ministar ekonomije Mlađan Dinkić je u pismu upućenom radnicima fabrike "Zastava elektro", koji su sinoć završili protest u Beogradu, naveo i da će Ministarstvo ekonomije, u slučaju raskida ugovora o privatizaciji, pomoći novom rukovodstvu fabrike u obezbeđivanju zarada za zaposlene.

On je naveo da će Ministarstvo uložiti maksimalne napore da se pronađe odgovarajući strateški partner za preduzeće "Zastava elektro", čime bi se omogućio siguran posao u budućnosti.

"Povezivanje radnog staža sadašnjim i bivšim zaposlenima biće rešeno kroz poseban zakon koji priprema Ministarstvo rada i socijalne politike", rekao je Dinkić.

On je naveo da Ministarstvo ekonomije Srbije ne može da preuzme obavezu isplate zaostalih zarada zaposlenima, pošto za to ne snosi nikakvu odgovornost, ali je dodao da radnici ta potraživanje mogu da naplate u prodaji imovine firme strateškom partneru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: