Dačić: Dobra saradnja u regionu

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da je policijska saradnja između država regiona u ovom trenutku bolja nego politička.

Izvor: B92

Sreda, 09.09.2009.

13:26

Default images

"Vidi se da postoji jedan značajan pomak u saradnji policija u ovom delu Evrope i bez toga sigurno da nema uspešne borbe protiv kriminala", rekao je Dačić u pauzi Devete regionalne ministarske konferencije o ilegalnim migracijama, organizovanom kriminalu, korupciji i terorizmu, koja se održava na Brdu kod Kranja.

On je istakao da je policija u Srbiji jedan od lidera regionalne saradnje i dodao da MUP Srbije želi dobru saradnju sa svima.
Ministri policije regiona na skupu na Brdu ko Kranja (Beta)
On je najavio da će se krajem septembra u Beogradu održati međunarodna konferencija na kojoj će učestvovati ministri unutrašnjih poslova i pravde država regiona, kao i visoki predstavnici Evropske komisije.

"Cilj nam je da se postigne potpuna saradnja i razmena informacija, kako bi se sprečili svi oblici kriminalnih aktivnosti", naglasio je Dačić.

On je ukazao da je kriminal povezan i da se kriminalci zemalja regiona lako dogovaraju i sklapaju sporazume bez ikakvih formalnih potpisivanja, jer im je "interes zajednički – da se bave kriminalnim delima".

Na jednodnevnoj konferenciji učestvuju ministri i delegacije ministarstava unutrašnjih poslova 12 država: Slovenije, Austrije, Albanije, Bugarske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Grčke, Hrvatske, Italije, Mađarske, Makedonije, Rumunije, Srbije i Turske.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: