Ulični svirači u Novom Sadu

Sinoć je karnevalskom povorkom u Novom Sadu otvoren Internacionalni festival uličnih svirača, koji okuplja umetnike iz 12 zemalja.

Izvor: B92

Sreda, 09.09.2009.

01:01

Default images

Na Festivalu će nastupiti više od 200 vrhunskih umetnika, uglavnom muzičara, iz 12 zemalja sveta. Velikoj karnevalskoj povorci, u kojoj su bile mažoretkinje, duvački orkestar iz Italije, akrobate i zabavljači, pridružili su se i Novosađani. Na biciklu se povorci priključio i gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić.

U narednih pet dana, u centru grada, na otvorenom prostoru, biće održano oko 80 programa u okviru kojih će nastupiti izvođači iz celog sveta.

Novosađani će u narednim festivalskim danima imati prilike da uživaju u umetnicima, kako iz inostranstva tako i iz naše zemlje. Prvi put na festivalu će se naći novosadski folklorni ansambl i vazdušni akrobata iz Italije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: