Zvornik: Molba za zaštitu muslimana

Tuzlanski muftija Husein Kavazović uputio načelniku opštine Zvornik Zoranu Stevanoviću pismo s molbom da zaštiti muslimane u tom gradu.

Izvor: B92

Utorak, 08.09.2009.

00:51

Default images

Povodom napada na muslimane i skrnavljenja islamskih objekata u Zvorniku, Kavazović je izjavio da se nada da će Stevanović posetiti Islamsku zajednicu u Zvorniku i time doprineti smirivanju stanja.

Muftija je rekao da očekuje da će "zvornički načelnik da se obrati muslimanima i pravoslavcima i da ukaže na neprihvatljivost nasilja prema muslimanima i da preduzme odlučne mere i osudi takvo ponašanje", prenosi "Avaz".

"Muslimani na području ove opštine već nekoliko puta su fizički napadnuti, a naši objekti oskrnavljeni. Sve to nam govori da još postoje ljudi koji su spremni nauditi muslimanima iz najprimitivnijeg ljudskog poriva, mržnje prema drugom i drugačijem", naveo je Kavazović u pismu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: