Irak: Novi bombaški napadi

U nekoliko napada bombaša samoubica u Bagdadu poginulo je 18 ljudi, a više desetina njih je ranjeno, saopštila policija.

Izvor: B92

Utorak, 08.09.2009.

00:33

Default images

Nasilje je pogodilo uglavnom bivša uporišta sunitskih pobunjenika, u kojima je nasilje povećano otkako su se plemenske vođe okrenule protiv Al Kaide. Najteži napad desio se u blizini prestonice provincije Anbar - Ramadi, kada se bombaš samoubica razneo u svom automobilu pred ulazom na most. Pri tom se zapalilo desetine automobila koji su pred mostom čekali na redovnu kontrolu.

U napadu je poginulo osmoro ljudi, od kojih tri policajca, a 16 njih je ranjeno.

U poslednjem napadu na šiitsku džamiju severno od Bagdada poginulo je troje, a ranjeno je 19 ljudi. Među poginulima su dva policajca.

Na meti napada je danas bila i džamija u pretežno sunitskom gradu Bakubi, 60 kilometara severoistočno od Bagdada, u kojoj je poginulo najmanje petoro, a ranjeno 20 ljudi, navela je policija.

U severnom Iraku je poginulo dvoje dece, kada je eksplodirala granata kojom su se igrala, saopštila je policija iz grada Kirkuka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: