Tadić na otvaranju škole na Palama

Boris Tadić i Milorad Dodik otvorili novu osnovnu školu na Palama. Srbija nije odgovorna samo za građane Srbije, već i za ljude koji nose njeno ime, kaže Tadić.

Izvor: B92

Utorak, 08.09.2009.

08:00

Default images

Predsednik Boris Tadić na Palama je prisustvovao ceremoniji otvaranja osnovne škole "Srbija". Ova škola izgrađena je zajedničkim sredstvima vlada Srbije i Republike Srpske. Za izgradnju osnovne škole "Srbija" Republika Srpska je izdvojila oko dva miliona evra.

Za predsednika Srbije Borisa Tadića, projekat izgradnje ove škole je dokaz da Beograd brine o svim Srbima, gde god oni živeli.

Za Tadića, to je pitanje odgovornosti.

Vlada Srbije obećala je sredstva za izgradnju fiskulturne sale, uz ovu vaspitno-obrazovnu ustanovu. Iako sredstva iz Beograda još nisu stigla, predsednik Tadić je najavio nova ulaganja u obrazovnu infrastrukturu.

"Srbija, kojoj sam ja predsednik, ima svoju odgovornost, gde god da živi naš narod. Srbija nije odgovorna samo za građane Srbije, Srbija je odgovorna za ljude koji nose naše ime”, kaže Tadić.

Novinare je interesovalo da li činjenica da se škola zove Srbije ima političku konotaciju.

Premijer Republike Srpske Milorad Dodik takvu tvrdnju odbacuje, a za opštinske vlasti na palama ime Srbija je samo simbol specijalnih i paralelnih veza između Srpske i Srbije.

"Ovo je dobro za decu, ovo je školski objekat. Nema nikakve druge pretenzije, osim da u njemu školu pohađaju deca svih vera i nacija koji ovde žive i koji žele da se obrazuju”, naveo je Dodik.

Govoreći o značaju škole, Dodik je kazao da će se možda baš u njoj školovati i budući predsednik vlade i Republike Srpske.

U novu školu krenuće preko 670 đaka.

Za izgradnju ove vaspitno-obrazovne ustanove, površine 2.500 kvadratnih metara, Banjaluka je investirala oko četiri miliona konvertibilnih maraka.

Ova najsavremenija škola u RS može primiti 1.000 učenika u 18 učionica, osam kabineta i tri laboratorije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

18 h

Podeli: