Požari uglavnom pod kontrolom

Požar ogromnih razmera, koji je odneo dva života i koji je prekrio planine oko Los Anđelesa, kontroliše se na 56 odsto površine, saopštili su zvaničnici.

Izvor: B92

Ponedeljak, 07.09.2009.

19:22

Default images

U požaru koji je najveći u istoriji okruga Los Anđeles i jedan od 10 najvećih koji su ikada buknuli u američkoj državi Kaliforniji uništio je 63.600 hektara, površinu koja je veća od veličine Čikaga. Izgorelo je 78 kuća i oštećeno je još 13, od 26. avgusta kada je požar buknuo, prenela je agencija Rojters.

Okružne vlasti Los Anđelesa pokrenule su istragu i pronašle dokaze o podmetanju vatre na mestu s kojeg je potekao požar, a kako se radi o namerno podmetnutom požaru, smrt dva vatrogasa se smatra ubistvom. Guverner Kalifornije Arnold Švarceneger obezbediće nagradu od 100.000 dolara za informaciju koji bi vodila do počinioca ili više njih koji su odgovorni za izazivanja požara.

U ranijim izveštajima Rojtersa navedeno je da više od 4.700 vatrogasaca učestvuje u lokalizaciji vatrene stihije koja besni u planinskom masivu San Gabrijel.

Vlasti su u jeku požara naredile evakuaciju oko 6.300 domova, ali su, od srede prošle nedelje svi stanovnici pozvani da se vrate kućama. Rojters je pre tri dana naveo da je za gašenje požara do sada utrošen 21 milion dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: