Dulić: Novi projekat stanogradnje

Ministar životne sredine i prostornog planiranja Oliver Dulić najavio je da će to ministarstvo narednih dana predstaviti novi projekat masovne stanogradnje.

Izvor: B92

Ponedeljak, 07.09.2009.

17:33

Default images

Dulić je, prisustvujući otvaranju bloka stambenih zgrada u naselju Viktor Bubanj u Vranju, gde se oko 100 građana uselilo u novi dom, rekao da je objekte izgradila građevinska direkcija Srbije, a da je deo stanova namenjen radnicima državnih organa.

"Hiljadu ljudi u Srbiji će po istom ili sličnom modelu dobiti stanove", rekao je Dulić i dodao da će resorno ministarstvo raditi na rešavanju stambenih problema građana.

"Sve što je započela građevinska direkcija od 1999. godine, biće završeno, a namera nam je da započnemo i program stanogradnje za socijalno ugrožene građane", dodao je ministar.

Dulić je napomenuo da će svi građevinski objekti, ali i putevi u Srbiji ubuduće biti otvoreni tek kada budu imali građevinsku dozvolu.

"Zakonom o planiranju i izgradnji biće legalizovani svi objekti koji imaju uslova za to, ali ne smemo dozvoliti da divlja gradnja bude masovna pojava", kazao je on.

Ministar Dulić je u zgradi Skuštine grada Vranja prisustvovao potpisivanju Protokola o zaključenju sporazuma za zajedničko regionalno upravljanje komunalnim otpadom u Pčinjskom okrugu.

Potpisnice ovog protokola su opština Vranje i opštine Bujanovac, Preševo, Vladičin Han, Surdulica, Trgovište i Bosilegrad.

Dulić je poručio da će Ministarstvo insistrirati i na sprovođenju nove strategije upravljanja otpadom, koja se zasniva na regionalnim deponijama.

"Ministarstvo će sprovoditi podsticajne, ali i restriktivne mere, opštine koje uđu u sistem regionalnih deponija pomagaće na svaki način, ali one koje ne budu u tom sistemu, neće biti pomognute od Ministarstva", rekao je Dulić, napomenuvši da stara strategija iz 2003. godine nije dobro funkcionisala.

On je objasnio da je tom strategijom bilo predviđeno da se na teritoriji Srbije formira 29 sanitrarnih regionalnih deponija, ali da ih je formirano tek nekoliko.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: