Dačić: Svi uslovi do kraja meseca

Ministar policije Ivica Dačić kaže da će Srbija sve preostale kriterijume za ukidanje viza za putovanja svojih građana u zemlje EU ispuniti tokom meseca.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 07.09.2009.

13:50

Default images

"Svi preostali kriterijumi za ukidanje viza će biti realizovani tokom septembra, o čemu ćemo obavestiti Evropsku komisiju do 25. septembra", rekao je Dačić na potpisivanju Memoranduma sa Misijom OEBS-a. On je rekao da se posle toga očekuje da EU nastavi internu proceduru neophodnu za usvajanje odluke kojom će Srbija biti stavljena na belu šengensku listu.

Dačić je naveo da bi ta procedura trebalo da se okonča do decembra, što znači da bi, kako je rekao, vizna liberalizacija trebalo da stupi na snagu već od početka iduće godine.

Prema njegovim rečima, MUP trenutno ostvaruje intenzivnu saradnju sa OEBS-om u izradi akcionog plana za borbu protiv organizovanog kriminala, čije usvajanje očekuje ovog meseca.

"Time će se ispuniti jedan od nekoliko preostalih kriterijuma navedenih u mapi puta za ukidanje viza", rekao je Dačić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: