Potpisan sporazum MUP-a i OEBS-a

Šef Misije OEBS-a u Srbiji Hans Ola Urstad i ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić potpisali su danas u Beogradu Memorandum o razumevanju.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 07.09.2009.

13:25

Default images

Reč je o revidiranom sporazumu o nastavku strateškog partnerstva i prioritetima reforme policije. Dačić je na potpisivanju Memoranduma o razumevanju rekao da MUP sa OEBS-om već godinama ostvaruje bogatu i uspešnu saradnju koja se s vremenom izuzetno razvila i obuhvata sve oblasti razvoja i reforme policije radi ispunjavanja evropskih standarda.

On je podsetio na saradnju sa OEBS-om u izradi Zakona o policiji i strateških dokumenata i posebno intenzivnu saradnju na izradi nacionalne stragije za borbu protiv organizovanog kriminala.

"Zadovoljni smo da pružamo podršku MUP u njegovom stalnom napretku u radu ka stvaranju efikasne, transparentne i odgovorne policijske službe. Reforma policije ostaje jedan od naših najvećih programa, što govori o našoj posvećenosti ovom procesu", rekao je Urstad.

Šef Misije OEBS-a je rekao da Srbija brzo napreduje u modernizaciji policije i da je napredak u toj oblasti veliki i vidljiv i istakao da je u budućnosti potrebno uspostaviti sistem poverenja i dobrih odnosa javnosti i policije.

Prema Memorandumu o razumevanju, Misija OEBS će u narednom periodu pružati stručnu pomoć i savete u sedam prioritetnih oblasti: odgovornost rada policije, borba protiv organizovanog kriminala, rad policije u zajednici, obuka policije, strateško planiranje i razvoj i rad granične policije.

Sporazum uvodi i jednu novu prioritetnu oblast reforme koja će se baviti odnosima sa javnošću i komunikacijom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: