Saučešće Srbije i ponuda pomoći

Predsednik Srbije Boris Tadić izrazio je saučešće bugarskom predsedniku Georgi Prvanovu povodom pogibije 15 bugarskih gradjana na Ohridskom jezeru u Makedoniji.

Izvor: Beta, Tanjug

Nedelja, 06.09.2009.

15:09

Default images

Predsednik Tadić poručio je Prvanovu da Srbija saučesvuje u bolu za tragično nastradalim državljanima Bugarske. Povodom tragedije u Ohridu, i premijer Srbije Mirko Cvetković izrazio je saučešće bugarskom kolegi Bojku Borisovu.

"Sa žaljenjem sam primio vest o tragediji koja se dogodila u Makedoniji. U ime Vlade Republike Srbije i u svoje lično ime upućujem Vam izraze dubokog saučešća i iskrenog saosećanja Vama i porodicama tragično nastradalih", navodi se u telegramu saučešća premijera Cvetkovića.

Ministar za infrastrukturu Srbije Milutin Mrkonjić izrazio je danas saučešće makedonskom ministru transporta i veza povodom pogibije putnika broda Ilinden na Ohridu i ponudio pomoć Ministarstva.

"Saučestvujemo u vašem bolu za postradalima u nesreći na Ohridu i spremni smo da vam pružimo svaku pomoć koja vam je potrebna", naveo je Mrkonjić u telegramu saučešća upućenom makedonskom ministru Miletu Janakievskom, koji je juče posle nesreće podneo ostavku.

U Ministarstvu za infrastrukturu Srbije navode da dva ministarstva imaju tesnu saradnju. Kako je ranije najavljeno, Janakievski je 10. septembra trebalo da poseti Srbiju i razgovara o aktuelnim problemima transporta i vazduhoplovstva.

Saučešće predsedniku Bugarske Georgi Prvanovu i građanima te zemlje izrazio je i zamenik premijera i ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić.

Bugarski državljani poginuli su u jučerašnjoj nesreći turističkog broda "Ilinden" na Ohridskom jezeru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

23 h

Podeli: