Dragin: Veći agrarni budžet u 2010.

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Saša Dragin najavio je znatno veći agrarni budžet za iduću godinu.

Izvor: B92

Petak, 04.09.2009.

13:41

Default images

"Počeli smo preliminarne dogovore o novom budžetu i očekujemo da će deo namenjen poljoprivredi biti znatno veći nego ove krizne godine", istakao je Dragin, povodom manifestacije Dani polja kukuruza, suncokreta, soje, šećerne repe i sirka, koja se održava u organizaciji novosadskog Instituta za ratarstvo i povrtarstvo.

Naglašavajući da poljoprivrednici u Srbiji moraju biti odgovarajuće plaćeni za svoj rad, ministar je pozvao predstavnike prerađivačke industrije da "obrate pažnju na cene" koje nude proizvođačima, jer će im njihovi proizvodi trebati i ubuduće.

Dragin je podsetio da ove godine u srpskoj ekonomiji jedino poljoprivreda beleži rast i suficit u razmeni sa inostranstvom i naveo da je, uprkos krizi, država "u najkraćem vremenskom periodu do sada izmirila svoja dugovanja prema poljoprivrednicima", isplativši već do avgusta podsticaje od 12.000 dinara po hektaru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: