Napredak u reformi javnih nabavki

Srbija je u prethodnih godinu dana napredovala u reformi sistema javnih nabavki, izjavio je savetnik Delegacije Evropske komisije u Srbiji Alberto Kamarata.

Izvor: B92

Petak, 04.09.2009.

11:46

Default images

On je napomenuo da se ne sme dozvoliti da reforme ostanu samo u domenu zakonodavstva. Kamarata je na seminaru o javnim nabavkama kazao da vrednost javnih nabavki u Srbiji, prema podacima kojima raspolaže, iznosi oko četiri miljarde evra godišnje.

"Opravdano je ulagati u sistem javnih nabavki, da bi on uskladio sa evropskim standardima koji garantuju da se novac poreskih obveznika racionalno troši. To je posebno značajno u doba ekonomske krize”, istakao je on.

Kamarata je kazao da su potrebna još "fina podešavanja" u uređenju sistema javnih nabavki da bi se uskladili sa evropskim standardima i dodao da je uveren da će to biti urađeno.

"Važno je da sprovođenje reformi bude što bolje. Usvajanje zakona je tek polovina procesa i potrebno je da se reforme sprovode bez zastoja ", kazao je Kamarata.

Direktor Uprave javnih nabavki Srbije Predrag Jovanović kazao je da su 18. juna stupila na snagu sva podzakonska akta iz oblasti sistema javnih nabavki.

Kako je naveo, u Srbiji pri sprovođenju reformi problem nije donošenje zakona, ali je njihova primena nekad kamen spoticanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: