Požar kod Los Anđelesa podmetnut

Veliki šumski požar u planinama iznad Los Anđelesa, najveći do sada u ovom okrugu, bio je podmetnut i o njemu će biti sprovedena istraga zbog ubistva.

Izvor: B92

Petak, 04.09.2009.

07:42

Default images

Saopštenje je usledilo pošto su istražitelji pronašli dokaze o podmetanju vatre na mestu s kojeg se proširio požar, koji je zahvatio područje veličine Čikaga. Istraga je podignuta zbog ubistva, jer su tokom požara poginula dva vatrogasca.

"Nemamo nijednu dodatnu informaciju o uzroku požara. Detektivi rade svoj posao, a mi svoj”, izjavio je Majk Ditrih, komandir vatrogasne brigade.

Snage koje broje više od 4.700 vatrogasaca sada s velikim uspehom lokalizuju vatrenu stihiju, koja besni od 26. avgusta u planinskom masivu San Gabrijel.

"Uslovi za gašenje i dalje su teški. Vatra je nepredvidljiva i dešava se da za veoma kratko vreme promeni pravac. Sada se trudimo da ugasimo što više, dok su povoljni vremenski uslovi", kaže Ditrih.

Do sada je izgorelo skoro 60 hiljada hektara zemljišta.

U jeku požara evakuisano je oko 6.300 domova. Pojedini su se već vratili svojim domovima, ali ima i onih kojima i dalje preti opasnost od požara.

"U jednom trenutku nam se činilo da je vatra ugašena i da smo sigurno. Zatim su vlasti naredile da se hitno evakuišemo. Imam tri konja i jednog psa. Moram da izbavim konje. Pomoći će mi prijatelj koji ima prikolicu za konje”, rekao je Tom Šnajder, jedan od evakuisanih meštana.

Vatra je uništila više od 60 kuća, a za gašenje požara potrošen je čak 21 milion dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: