Lekar uhapšen zbog primanja mita

Lekar Kliničkog centra Srbije Milorad Petrović uhapšen je zbog sumnje da je primio mito. Korupcija u zdravstvu na meti policije, potvrdio je direktor policije.

Izvor: B92, Tanjug

Sreda, 02.09.2009.

11:10

Default images

Lekar Kliničkog centra Milorad Petrović uhapšen je i sada je u pritvoru, zbog sumnje da je primio određenu svotu novca od jedne pacijentkinje, saopštio je MUP Srbije. Uprava Kliničkog centra suspendovala je doktora Petrovića, izjavio je direktor te ustanove Đorđe Bajec.

Direktor Bajec kaže da istražni organi, policija i tužilaštvo treba da utvrde da li su istiniti navodi da je "potraživao određenu svotu novca od pacijentkinje, kojoj je 24. avgusta operisana žučna kesa i koja je tri dana kasnije puštena kući".

"Ako se ustanovi da je istina da je lekar potraživao novac, uprava Kliničkog centra neće stati na njegovu stranu, jer smo protiv ovakvih dešavanja i borimo se protiv svake vrste korupcije", naveo je Bajec.

Bajec kaže da se operacija žučne kese u toj ustanovi ne plaća, jer je Republički zavod za zdravstveno osiguranje to predvideo kao rutinsku operaciju i da ne zna koliko novca lekar tražio, ali da je "čuo da se u medijima spekuliše o cifri od 300 evra", što su i nezvanična saznanja B92. Bajec objašnjava da se naplaćuje jedino lečenje pacijenata iz Republike Srpske, Crne Gore i drugih zemalja, kroz dopunski rad, ukoliko zatraže neku posebnu proceduru koja nije predviđena zdravstvenim osiguranjem.

Korupcija u zdravstvu na meti je i policije, što potvrđuje i izjava direktora policije Milorada Veljović da policija radi na tome.

Doktor Petrović inače je specijalista opšte hirurgije, zaposlen je u Kliničkom centru Srbije od 1985. godine, nalazi se na mestu načelnika Osmog odeljenja Prve hiruške klinike, a profesor je i na Medicinskom fakultetu u Beogradu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: