Odloženo suđenje u aferi Indeks

Sudsko veće Okružnog suda u Smederevu Slađane Bojković odložilo je za 15. septembar početak glavne rasprave u procesu u korupcionaškoj aferi Indeks.

Izvor: FoNet

Utorak, 01.09.2009.

12:53

Default images

Šesto odlaganje početka glavne rasprave usledilo je nakon što su advokati optuženih zatražili izuzeće v.d. predsednika Okružnog suda u Smederevu i svih njegovih zamenika, kao i izuzeće v.d. republičkog javnog tužioca.

Jedan od advokata, branilac optuženog profesora Ivana Čukalovića, zatražio je i izuzeće predsedavajuće Sudskog veća Slađane Bojković, tako da je ona, nakon konstatovanja zahteva odbrane, početak glavne rasprave odložila za 15. septembar.

U korupcionaškoj aferi Indeks otkrivenoj na kragujevačkom Pravnom fakultetu optužena su 23 profesora, 33 studenta i više od 30 posrednika.

Optuženo je više profesora pravnih fakulteta u u Srbiji, koji se terete da su u indekse upisivali pozitivne ocene uz novčanu naknadu od 500 do 750 evra, dok su diplome koštale od 12.000 do 16.000 evra.

Optužnica tereti 89 osoba za primanje mita, zloupotrebu službenog položaja i falsifikovanja isprava za ukupno 159 krivičnih dela.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: