Bez otpuštanja u Novom Sadu

Kriza je uticala i na Novi Sad, ali zahvaljujući uštedama, u ovom trenutku neće biti otpuštanja u Gradskoj upravi, izjavio je gradonačelnik Igor Pavličić.

Izvor: Beta

Utorak, 01.09.2009.

12:01

Default images

"Priliv novca u budžet je znatno manji i moramo da sprovodimo i nepopularne mere, da bi grad funkcionisao. Zabranili smo javnim preduzećima da se zadužuju kod banaka bez saglasnosti Gradskog veća, troškovi reprezentacije svedeni su na minimum, a uvođenjem javnih nabavki za sve poslove na održavanju gradskih funkcija ušteđena su značajna sredstva", rekao je on.

Pavličić dodaje da je za razvojne investicije od neposrednog značaja za život svih Novosađana potrebno smanjiti pritisak na budžet, što će podrazumevati reorganizaciju i smanjivanje plata u javnim preduzećima, a moguće i u gradskoj administraciji.

"Suština je da ne možemo da trošimo više nego što zaradimo. Javna preduzeća ne mogu da posluju ako troše 50 do 80 odsto ukupnog prihoda na plate i tu se jednom mora podvući crta i sprečiti višegodišnje urušavanje javnog sektora. S druge strane, umesto da se ulaže u infrastrukturu grada mi se bavimo pokrivanjem gubitaka javnih preduzeća", rekao je Pavličić.

Gradonačelnik Novog Sada je za sledeću godinu najavio i smanjenje fonda plata u javnim preduzećima, kao meru koja će sprečiti otpuštanje radnika, jer se trenutno na plate troši oko sedam milijardi dinara, što je neodrživo.

"Niti jedan radnik koji vredno obavlja svoj posao neće biti otpušten, ali nećemo tolerisati nerad i javašluk i dolaženje na posao samo reda radi. Svi moramo da se suočimo sa realnošću i, podvlačim, da trošimo samo onoliko koliko zaradimo, kao i u svojoj porodici", rekao je Pavličić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

19 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: