U Makedoniji počela lustracija

U Makedoniji je zvanično počeo proces lustracije, a prvi će na udaru biti aktuelni funkcioneri, javlja radio Slobodna Evropa.

Izvor: FoNet

Utorak, 01.09.2009.

09:00

Default images

Funkcioneri su obavezni da od 1. do 30. septembra dostave Komisiji za verifikaciju činjenica overene izjave da nisu saradnici tajnih službi i da nisu koristili dobijene informacije za napredovanje u karijeri.

U prvom talasu trebalo bi da bude provereno oko 250 političara, među kojima su predsednik, poslanici, ministri i premijer, kao i predsednici opština.

Zakon o lustraciji usvojen je u januaru prošle godine, ali je zbog raznih razloga Komisija počela da radi pre dva meseca.

Lustracija će obuhvatiti period od 1944. godine pa sve do stupanja zakona na snagu u januaru 2008. godine i primenjivaće se 10 godina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: