“Jat“: Bezbednost nije ugrožena

Avio-kompanija “Jat ervejz“ saopštila je da je vanrednom kontrolom flote utvrdila da sigurnost aviona i putnika nijednog trenutka nije bila ugrožena.

Izvor: Beta

Petak, 28.08.2009.

17:31

Default images

Tehnička kontrola nije pronašla nepravilnosti, osim na avionu registarskih oznaka YUAON, na kome su zamenjeni zavrtnji i matice, navodi se u saopštenju “Jat ervejza“.

Kako se navodi, Komitet za sigurnost “Jat ervejza“ je analizom svih pokazatelja, uključujući i vanrednu kontrolu celokupne flote, utvrdio da sigurnost putnika, posada i aviona u proteklom periodu nijednog trenutka nije bila dovedena u pitanje.

Utvrđeno je i da su letačke posade i stručne službe Jat ervejza postupale u skladu sa propisanim procedurama, navodi se u saopštenju objavljenom nakon sastanka Komiteta.

Sistem upravljanja sigurnošću “Jat ervejza“, navodi se, adekvatno je i pravovremeno reagovao povodom svih događaja i incidenata.

"’Jat ervejz’ će od ’Jat tehnike’, koja je od 2005. godine posebno preduzeće za održavanje aviona, tražiti aktivan pristup u definisanju i realizaciji korektivnih mera za sigurnost letenja", ističe se u saopštenju.

Dodaje se i da će “Jat ervejz“ u tome sarađivati i s nadležnim državnim vlastima, prvenstveno s Direktoratom civilnog vazduhoplovstva Srbije.

“Jat“ ima flotu koju, uprkos velikim troškovima i sa mnogo truda, uspešno održava, navode u Jat ervejzu i dodaju da su sigurnosne procedure koje sprovode na najvišem svetskom nivou, o čemu svedoče svi potrebni međunarodni sertifikati.

“Jat“ je bio prva od 300 članica Međunarodne asocijacije za vazdušni saobraćaj (IATA) kojoj je 2005. godine dodeljen IOSA sertifikat o bezbednosti bez ijedne neusaglašenosti sa strogim propisanim međunarodnim standardima IATA. Isti rezultat Jat je ponovio 2006. i 2008. godine, navodi se u saopštenju “Jat ervejza“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: