Bombom hteo da spreči koncert

Vilim Bono, čovek koji je podmetanjem bombe pokušao da spreči nastup pevača Marka Perkovića Tomsona u Pazinu, osuđen je na pet i po godina zatvora.

Izvor: B92

Petak, 28.08.2009.

17:25

Default images

Bono je 11. decembra 2008. u pazinskom Boćarskom domu postavio eksploziv zbog odbojnosti prema scenskom nastupu Tomsona, znajući da će zbog njegovog čina biti odgođeni Tomsonovi koncerti, najavljeni za sredinu decembra, čime je doveo u opasnost lica i imovinu.

U eksploziji koja se desila u toku noći niko nije povređen, šteta se procenjuje na 446.384 kune (oko 61.000 evra), a Tomsonovi koncerti u Boćarskome domu ipak su održani.

Bono je osuđen zbog teškog krivičnog dela počinjenog protiv opšte bezbednosti ljudi, imovine i saobraćaja i zbog nedopuštenog posedovanja oružja i eksplozivnih naprava, a u zatvorsku kaznu od pet i po godina uračunato mu je i vreme provedeno u pritvoru.

Po rečima sudije Damira Krpana, optuženi će moći dobro razmisliti o delu koje je počinio, a presudom se, kako je rekao, šalje poruka javnosti da se ugrožavanjem ljudi i imovine ne može obračunavati s onima koji imaju drugačije mišljenje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: