Policajac sprečio samoubistvo

Policajac Boban Milanov (42) spasao je iz reke Nišave ženu koja je nameravala da se ubije, izjavila je portparolka pirotske policije Olivera Kostić.

Izvor: Beta

Sreda, 26.08.2009.

17:02

Default images

Olivera Kostić rekla je novinarima da se četrdesetogodišnja žena sinoć oko 22 sata bacila u Nišavu kod Velikog mosta u Pirotu, a Milovanov, koji nije bio na dužnosti, "skočio je bez razmišljanja" i sprečio ženu da se udavi.

"Uopšte nije bilo prijatno. Na svu sreću, sve se dobro završilo. Posle toga došli su interventna partola policije i ekipa Hitne pomoći, a žena je smeštena u pirotsku bolnicu", rekla je portparolka pirotske policije.

Milovanov, koji radi na izdavanju ličnih karata u pirotskoj policiji, sinoć je sedeo u kafani na pirotskom šetalištu Kej i pio kafu kada je video ženu kako trči sa Keja ka reci.

"Nišava je bila velika i ona je skočila u reku blizu mosta. Bez ikakvog razmišljanja skočio sam za njom, uhvatio je i svom snagom je privukao do jednog stuba mosta. Tu sam je držao nekoliko minuta, dok u pomoć nisu pritekli drugi građani. Nije se otimala. Bila je uplašena, ali smirena. Reka je bila duboka i dosta hladna", ispričao je Milovanov.

Milovanov je rekao da je žena na sebi imala suknju i majicu.

"Dosta sam se i ja smrzao i nisam imao vremena da sa njom pričam. Pošto nisam mogao da je izvučem sam, jer je voda bila jako brza i hladna, pomogla su mi dvojica građana. Prvo smo nju izvukli iz hladne Nišave, a onda sam i ja izašao. Sa njom sam do ovog stuba plivao oko 10 metara", naveo je Milovanov.

Policajac je rekao mu je to prvi takav slučaj za 18 godina rada u policiji.

Svedoci su rekli da je žena koja je pokušala samoubistvo radila u obližnoj kafani na Keju, a ispičali su i da je ona ustala i krenula ka reci rekavši "idem da skočim".

Svedoci su naveli da u to niko od prisutnih nije poverovao, ali se ona spustila do obale i skočila u reku.

To je drugi slučaj da pirotska policija sprečava građane da se ubiju skakanjem u Nišavu.

Prošle godine je inspektor Nenad Cvetković uspeo da odvrati jednu ženu da skoči sa Velikog mosta u Nišavu i njega je ove godine pištoljem nagradio ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: