Pregledi osuđenica mamografom

Oko 200 zatvorenica u ženskom zatvoru u Požarevcu će u septembru i oktobru obaviti preventivne preglede mobilnim digitalnim mamografom.

Izvor: B92

Sreda, 26.08.2009.

14:51

Default images

Pregledi bi trebalo da budu plaćeni tekstilnim proizvodima nepohodnim Institutu za onkologiju i radiologiju Srbije, koje će izraditi zatvorenice, saopštila je Uprava za izvršenje sankcija Ministarstva pravde. U saopštenju se konstatuje da čak 90 odsto njih nikada nije imalo nijedan preventivni ginekološki pregled ili pregled dojke mamografom.

Uprava za izvršenje sankcija nada se da će uz pomoć Instituta za onkologiju i B92 biti nabavljen ultrazvučni aparat za ginekološke i internističke preglede, zaključuje se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

23 h

Podeli: